Dé Identity management tool voor het PO & VO

EduLinQ en de koppeling met NAC oplossing ‘EduGuard’

Binnen EduLinQ zijn we het afgelopen jaar bezig geweest om nieuwe, door klanten gewenste, koppelingen toe te voegen aan ons IDM-systeem. Eén daarvan is de directe koppeling met EduGuard.

EduGuard is een oplossing voor het beheren van toegangsrechten op jouw schoolnetwerk. Deze zog. Network Access Control oplossing zorgt ervoor dat alleen geregistreerde personen met geregistreerde apparaten toegang hebben tot (een specifiek deel van) jouw netwerk. Als een persoon niet is geregistreerd, krijgt deze geen toegang tot jouw netwerk. En als een apparaat niet is geregistreerd, kan de persoon het apparaat niet gebruiken op het netwerk, zelfs als de persoon zelf wel is geregistreerd.

Alleen vertrouwde personen op je WiFi-netwerk

Vanuit EduLinQ kan EduGuard voorzien worden van de juiste, door de school geregistreerde, personen. De vertrouwde gegevens halen we uit zog. bronbestanden als Magister, Somtoday of AFAS.

Deze gegevens worden door EduGuard verwerkt, zodat vertrouwde personen kunnen inloggen op het WiFi-netwerk van de school met hun gebruikersnaam en wachtwoord. Vanuit Microsoft Intune uitgerolde en vertrouwde apparaten voorzien we van certificaten, zodat ook deze automatisch contact kunnen maken met het WiFi-netwerk.

Ook voor het gastenportaal is hiervoor een oplossing gemaakt. Makkelijk als je gasten over de vloer hebt die tijdelijk gebruik moeten maken van je WiFi-netwerk. Zo hou je het veilig en vertrouwd en alles in eigen hand.

Demo aanvragen?

Ben je benieuwd naar wat EduLinQ nog meer kan betekenen voor jouw school? Vraag dan online een vrijblijvende EduLinQ demo aan bij jou op locatie of bel met T. 053 – 20 30 404.

Bekijk hier alle nieuwe functies van EduLinQ versie 1.12 > 

Let's Connect

Meer weten of vragen over EduLinQ? 

We horen graag van je!

Let's connect

Meer weten of vragen over EduLinQ? We horen graag van je!

Met één wachtwoord inloggen in heel veel schoolsystemen.

Download nu de brochure