Dé Identity management tool voor het PO & VO

Referentie ds. Pierson College

referentieverhaal

ds. Pierson College

Het ds. Pierson College is een school gevestigd in ’s Hertogenbosch en biedt passend onderwijs aan voor vmbo-t, havo en atheneum. De school staat voor modern, leerlinggericht en goed onderwijs en heeft op dit moment circa 1600 leerlingen. Sinds 2015 is het ds. Pierson College officieel een “Gezonde School” waarmee ze structureel aandacht besteden aan gezondheid, voeding, beweging, welbevinden en preventie.

De school heeft een groot aantal voorzieningen voor de leerlingen zoals een mediatheek waar leerlingen terecht kunnen voor boeken en/of andere media. De medewerkers van de mediatheek kunnen de leerlingen ondersteunen bij bijv. zoekstrategieën of goed mediagebruik. 

Elk leerjaar heeft een Open Leer Centrum waar computers staan waarvan de leerlingen gebruik kunnen maken of waar ze contact kunnen maken met docenten die er aan het werk zijn.

Chromebooks & werken ‘in de Cloud’

Op het ds. Pierson College wordt gewerkt met chromebooks, omdat deze cloud gebaseerd zijn en daardoor sneller, simpeler en veiliger zijn dan andere laptops. Alles wat leerlingen doen wordt in de cloud opgeslagen en verwerkt. Tevens kunnen zij gebruik maken van alle Google diensten die er zijn.

De chromebooks worden gebruikt als hulpmiddel naast de papieren methodes van verschillende vakken. Het maakt het leren leuker, afwisselender en geeft een bredere kijk op de vakken.

Het ds. Pierson College is één van de twee Google Reference scholen in Nederland.

Upgrade Identity Management systeem conform AVG

Bij het ds. Pierson College had men al een Identity Management product draaien van een andere aanbieder welke de koppeling verzorgde tussen Magister en de Active Directory. Echter omdat deze aanbieder een onduidelijke roadmap richting de toekomst heeft en vanwege de nieuwe AVG richtlijnen, is men op zoek gegaan naar een vervangende oplossing welke in overeenstemming is met de nieuw ingevoerde AVG en waar ontwikkeling in blijft zitten richting de toekomst.

Omdat het ds. Pierson College al voor infra, wireless & firewalling klant van Brite is, zijn we met elkaar in gesprek gekomen en is het Brite EduConnect concept uitvoerig besproken. Dit concept behelst alles wat een moderne VO school nodig heeft qua ICT.

Één wachtwoord voor alle digitale schoolsystemen

Eén onderdeel van dit concept is: ‘EduLinQ Identity management’. EduLinQ verzorgd de koppeling tussen Magister en/of SOMtoday en de lokale Active Directory en in het verlengde daarvan Microsoft Office 365 of Google. Daarnaast is ze in staat om diverse volgsystemen te vullen, denk hierbij aan Zermelo, Untis, ITSLearning.

Voor het ds. Pierson College is EduLinQ ingericht t.b.v. de koppeling tussen Magister en de lokale Microsoft Active Directory. EduLinQ haalt de gebruikers op uit Magister en maakt deze, niet-actief, aan in de Active Directory.

24/7 Self-Service Password Reset Portal

De administratie van het ds. Pierson College kan middels de webportal van EduLinQ de welkomstbrieven genereren en aan de nieuwe medewerkers of leerlingen overhandigen. Met deze welkomstbrief dient de gebruik zich eenmalig aan te melden bij EduLinQ.

Tijdens dit aanmeldproces moet de gebruiker een aantal zaken instellen m.b.t. wachtwoord recovery, te weten:

  • Veiligheidsvragen;
  • E-mail adres;
  • Mobiele nummer.

Wegschrijven van wachtwoorden naar Active Directory & Magister

De laatste stap in dit aanmeldproces is het kiezen van een sterk wachtwoord. EduLinQ volgt het wachtwoord beleid van de Active Directory. Zodra een gebruiker een wachtwoord heeft gekozen wordt deze weggeschreven naar zowel de Active Directory als naar Magister. Daarnaast wordt het account in de Active Directory op actief gezet waarna de gebruiker gebruik kan gaan maken van alle digitale diensten die het ds. Pierson College aanbied.

Hetzelfde geld voor het afmelden van de gebruikers. Dit gebeurt nu automatisch op basis van de school administratie (Magister). Hiermee is voldaan aan één van de technische eisen die gesteld worden door de nieuwe AVG wetgeving.

Minder beheerlast voor de ICT afdeling

Omdat EduLinQ ook voorzien is van een SSPRP (Self-Service Password Reset Portal) is ook de beheerlast bij de ICT afdeling afgenomen, omdat men hier geen wachtwoorden meer hoeft te resetten. Middels EduLinQ kan een gebruiker nu ten alle tijde zijn wachtwoord zélf wijzigen en is ook alleen die gebruiker op de hoogte van het gekozen wachtwoord.

interview

Implementatie tijdens de zomervakantie

EduLinQ is voor de zomervakantie geïmplementeerd bij het ds. Pierson College waarna men na de zomervakantie live is gegaan. De eerste ervaringen zijn positief en de school meldde het volgende:

“Het aanmelden van de nieuwe leerlingen aan het begin van het nieuwe schooljaar verliep vlekkeloos: De leerlingen hebben allemaal de brief gekregen met de gegevens en waren in “no time” ingelogd op WiFi, Chromebook en Magister."

"Daarna zijn ook alle bestaande leerlingen voorzien van EduLinQ gegevens. De ICT-afdeling van de school vindt het fijn dat de leerlingen nu zelf wachtwoorden kunnen resetten en bij vergeten dit ook zelf weer kunnen aanpassen”.

Mooie eerste ervaringen van de school waaruit blijkt dat EduLinQ de verwachtingen waarmaakt:
  • de leerlingen gaan zelf over de wachtwoorden,
  • de privacy is gewaarborgd,
  • de ICT-afdeling hoeft zich hier niet meer om te bekommeren.

Meer scholen die werken met EduLinQ

Tevreden EduLinQ gebruikers

Cals college

Het Nieuwe Lyceum

Vincent van Gogh

Trinitas college

Ds Pierson

Pro Assen

Vathorst college

Montessori lyceum

Simon Vestdijk

Amstelveen college

RSG NOV

RSG Enkhuizen

Groeiling

Spaarnesant

Let's Connect

Meer weten of vragen over EduLinQ? 

We horen graag van je!

Let's connect

Meer weten of vragen over EduLinQ? We horen graag van je!

Met één wachtwoord inloggen in heel veel schoolsystemen.

Download nu de brochure