Dé Identity management tool voor het PO & VO

Onboard stress? Boeken en digitale leermiddelen vooruitbestellen voor álle leerlingen

Het bestellen van boeken en digitale leermiddelen is voor veel scholen en uitgevers ieder jaar weer een administratieve uitdaging.

Wanneer basisschoolleerlingen de keuze hebben laten vallen voor jouw school wil je ze direct onboarden in de digitale schoolomgeving, zodat ze op tijd lesmaterialen kunnen bestellen bij de uitgevers voor het nieuwe schooljaar.

Maar… in de regel hebben de nieuwe leerlingen voor het nieuwe schooljaar nog geen actief account.

En met het verplichte gebruik van ECK-ID is het noodzakelijk om de leerlingen in te laten loggen met hun Somtoday of Magister account, en deze vervolgens te koppelen aan een ECK-ID om de juiste leermiddelen te kunnen bestellen vóórdat ze op school komen… Voor veel scholen een jaarlijks terugkomende administratieve uitdaging. 

Actieve en nieuwe instroom leerlingen voor registreren

De meeste traditionele systemen kunnen alleen de reeds actieve leerlingen ophalen (meestal pas vanaf 1 Augustus) en zijn niet optimaal ingericht om toekomstige leerlingen ruim voor die periode op te halen en voor te registreren voor de juiste leermiddelen.

Nu hebben wij bij EduLinQ hiervoor een module ontworpen: de ‘voorregistratie’-module.

Scholen hoeven hiermee niet langer de nieuwe instroom leerlingen tijdelijk apart te registreren, en (privacygevoelige) gegevens handmatig over te zetten in de verschillende systemen. In het lopende schooljaar kunnen scholen, met behulp van de EduLinQ module, vroegtijdig beginnen met de voorregistratie van basisschoolleerlingen.

Met deze nieuwe methode kunnen zowel de nieuwe en de (nog) niet actieve leerlingen, in het lopende schooljaar toch al aangemeld worden en op verschillende manieren ook al gebruiken maken van de schoolsystemen.

Tegelijk voldoe je met deze module aan de verplichting om het ECK-ID te gebruiken en alle eisen en wetgeving rondom de AVG zijn er in meegenomen.  

Niet meer wachten met lesmaterialen bestellen

Het bestellen van leermiddelen voor het nieuwe schooljaar, voor zowel actieve als nieuwe leerlingen, is met deze module in één keer voorzien zonder te hoeven wachten tot na 1 augustus.

Wil je meer informatie over de module ‘voorregistratie’? Neem direct contact met ons, vraag een demo aan of bel T. 053 – 20 30 404.

Let's Connect

Meer weten of vragen over EduLinQ? 

We horen graag van je!

Let's connect

Meer weten of vragen over EduLinQ? We horen graag van je!

Met één wachtwoord inloggen in heel veel schoolsystemen.

Download nu de brochure