Dé Identity management tool voor het PO & VO

Geen gedoe met Microsoft Teams in de klas: altijd alle Teams up-to-date

We hebben een MS Teams dashboard ontwikkeld waarmee je snel een overzicht krijgt van alle Teams die door EduLinQ zijn aangemaakt in Microsoft Azure, evenals het aantal gebruikers dat Teams gebruikt.

Het dashboard biedt direct inzicht in de status van jouw Teams. Scholen kunnen zelf bepalen welke soorten Teams er zijn, zoals klasgroepen, lesgroepen, vakgroepen, functiegroepen, generieke groepen, medewerkersgroepen, docentgroepen, enzovoort. Er zijn talloze mogelijkheden beschikbaar.

Natuurlijk kan een gebruiker lid zijn van meerdere Teams. Met EduLinQ kun je bijvoorbeeld de informatie van een gebruiker opzoeken met betrekking tot klas- of lesgroepen.

Je kunt zien wanneer een Team voor het laatst actief is geweest. Vanuit dit scherm kun je een Team archiveren. Als je van mening bent dat een Team niet langer nodig is, kun je het selecteren en archiveren.

Automatisch archiveren van Teams

Het archiveren van Teams kan ook automatisch gebeuren. Samen met de school wordt een tijdstip afgesproken waarop dit plaatsvindt. Als EduLinQ gedurende een bepaalde periode geen informatie ontvangt voor een bepaald Team, wat aangeeft dat het Team niet meer in gebruik is, zal EduLinQ automatisch dat Team archiveren.

Op deze manier zorgt EduLinQ ervoor dat alle Teams up-to-date zijn, wat een school gemoedsrust geeft.

Heb je vragen over wat EduLinQ voor jouw school kan betekenen?

Neem contact met ons op via telefoon: 053 – 20 30 404 of stuur een e-mail naar [email protected].

EduLinQ Identity Management, we creëren het samen met en voor scholen.

Let's Connect

Meer weten of vragen over EduLinQ? 

We horen graag van je!

Let's connect

Meer weten of vragen over EduLinQ? We horen graag van je!

Met één wachtwoord inloggen in heel veel schoolsystemen.

Download nu de brochure