Dé Identity management tool voor het VO onderwijs

Géén gedoe met vooruit bestellen van lesmateriaal voor nieuwe leerlingen

Ook gedoe met dubbel administratief werk om nieuwe leerlingen te registreren voor leermiddelen voor het nieuwe schooljaar? Is jullie schooladministratie zo ingericht dat je de nieuwe instroom leerlingen tijdelijk apart moet registreren, (privacygevoelige) gegevens handmatig aan het overzetten bent in verschillende systemen? En dat alles voor het tijdig kunnen bestellen van het juiste lesmateriaal? 

Stop en lees dan even verder, want wij zagen meerdere scholen hiermee worstelen…

Lesmateriaal bestellen is jaarlijks terugkomend probleem

Voor de start van elk nieuw schooljaar dien je als school op tijd nieuwe leermiddelen te bestellen bij de uitgevers welke dan ook gekoppeld moeten zijn aan de juiste gebruikers.

Maar… nieuwe leerlingen hebben voor het nieuwe schooljaar in de regel nog geen actief account in de schooladministratie. Dit is voor veel scholen een administratieve uitdaging. 

Daarnaast is, door het verplichte gebruik van ECK-ID in de leermiddelen keten, het ook noodzakelijk geworden om leerlingen in te kunnen laten loggen met hun Somtoday of Magister account en deze te koppelen aan een ECK-ID om de juiste content te kunnen bestellen. En dat alles vóórdat ze op school komen…

Aangezien de meeste traditionele systemen alleen de reeds actieve leerlingen kunnen ophalen (meestal pas vanaf 1 Augustus) zijn deze niet optimaal ingericht om toekomstige leerlingen ruim voor die periode op te halen en voor te registreren voor de juiste leermiddelen.

Oplossing: nieuwe module ‘voorregistratie’ voor het VO

Nu zijn wij bij EduLinQ, op verzoek van aangesloten VO scholen, aan de slag gegaan met deze uitdaging en hebben met succes een nieuwe module ontwikkeld. 

Deze module maakt het mogelijk dat op het moment dat basisschoolleerlingen hun keuze hebben gemaakt voor jouw school, je ze direct kunt inschrijven met onze module “Voorinschrijvingen”, zonder administratieve rompslomp of schuiven met privacygevoelige gegevens

Deze module is in de afgelopen periode in de praktijk met succes getest bij een aantal scholen waarmee wij samenwerken.

EdulinQ maakt hiermee het administratieve onderwijsproces logistiek weer een stuk eenvoudiger en je kunt vroegtijdig al beginnen met de voorregistatie van de leerlingen. 

“Niet meer wachten, maar direct lesmaterialen bestellen voor nieuwe leerlingen voor het nieuwe schooljaar.”

Wil jij op jouw school ook géén administratief gedoe in de zomervakantie en de voorregistratie voor leermiddelen in een keer opgelost?

Lees hier meer informatie over de module ‘voorregistratie’ of neem vandaag nog contact met ons op via: T. 053 – 20 30 404 of [email protected]

Let's Connect

Meer weten of vragen over EduLinQ? 

We horen graag van je!

Let's connect

Meer weten of vragen over EduLinQ? We horen graag van je!

Met één wachtwoord inloggen in heel veel schoolsystemen.

Download nu de brochure