Dé Identity management tool voor het PO & VO

EduGuard en EduLinQ: de kracht van samenwerken

Eén van de krachtige features van ons identity management systeem is de naadloze integratie met EduGuard. EduGuard is een innovatieve oplossing voor het beheren van toegangsrechten voor de gebruikers binnen jouw schoolnetwerk. 

In deze tijd is het van cruciaal belang om alleen vertrouwde personen en apparaten op je WiFi-netwerk toe te laten, en dit is waar EduGuard in uitblinkt. Met EduGuard als ‘network access manager’ krijgen alleen geautoriseerde personen met geregistreerde apparaten toegang tot specifieke delen van jouw schoolnetwerk. Als een persoon of apparaat niet geregistreerd is, krijgen ze geen toegang, zelfs als de persoon zelf wel geregistreerd is.

Door de krachtige samenwerking tussen EduLinQ en EduGuard worden deze systemen naadloos voorzien van de meest recente en accurate gegevens van de school. Deze informatie wordt onttrokken uit bronbestanden zoals Magister, Somtoday of AFAS.

EduGuard verwerkt deze gegevens vervolgens, waardoor de juiste, geautoriseerde gebruikers kunnen inloggen op het schoolnetwerk met hun gebruikersnaam en wachtwoord. Voor apparaten die zijn uitgerold via Microsoft Intune, voorzien we ze van de benodigde certificaten, zodat ze automatisch verbinding kunnen maken met het school-WiFi.

Bovendien is er ook een oplossing voor het gastenportaal voor wanneer je gasten verwelkomt die tijdelijk toegang nodig hebben tot je Wifi-netwerk. Hiermee behoud je volledig controle over je netwerk en is je gehele netwerk beveiligd tegen ongewenste bezoekers volgens de laatste beveiligingseisen van de overheid (AVG – NCSC – NIS2 – Normenkader).

Meer weten over wat onze oplossing nog meer kan bieden voor jouw school?

Aarzel niet en bel T. 053 – 20 30 404 of boek een vrijblijvende EduLinQ demo met onze specialisten.

Let's Connect

Meer weten of vragen over EduLinQ? 

We horen graag van je!

Let's connect

Meer weten of vragen over EduLinQ? We horen graag van je!

Met één wachtwoord inloggen in heel veel schoolsystemen.

Download nu de brochure