Dé Identity management tool voor het PO & VO

Voordeel 7: Kostenbesparend door de lage kosten per leerling

Voordeel 7 van het ‘Digitaal aanmeldportaal voor nieuwe leerlingen’: Kostenbesparend door de lage kosten per leerling 

Het digitaal aanmeldportaal is een separate module van EduLinQ. Omdat de basis er al is, haken we daarop in en houden we zo de kosten per leerling laag. Daarnaast hoeven scholen niet het hele EduLinQ pakket af te nemen, alleen deze op zichzelf staande module kan ook.

Door aanschaf van het portaal besparen scholen aanzienlijk op kosten in hun dagelijkse gang van zaken, zoals hieronder te lezen is. Als je dat bij elkaar optelt, dan verdient de investering zichzelf terug.

Het verlaagt het gebruik van papieren aanmeldingsformulieren en documenten. Dit resulteert in aanzienlijke kostenbesparingen op papier, printen en kopieerkosten. Bovendien zorgt het verminderde papierverbruik voor een meer milieuvriendelijke benadering.

Het is niet meer nodig om fysieke aanmeldingsformulieren, brieven of documenten per post te sturen. Dit leidt tot besparingen op arbeids-, porto- en verzendingskosten.

Het aanmeldportaal automatiseert veel van de processen die voorheen handmatig werden uitgevoerd. Hierdoor vermindert de administratieve werklast wat resulteert in lagere personeelskosten.

Het is mogelijk om alle aanmeldingsgegevens elektronisch op te slaan en te archiveren. Dit vermindert de behoefte aan fysieke archiefruimte en het aanschaffen van archiefmateriaal.

Met behulp van ingebouwde controles minimaliseert het portaal de kans op fouten bij het invoeren van gegevens. Zo verlagen we de kosten en tijd die nodig zijn voor het corrigeren van fouten en herstelwerkzaamheden.

Via het digitaal aanmelden worden de gegevens automatisch geregistreerd en kunnen ze gemakkelijk worden geïmporteerd in Magister en Somtoday. Dit bespaart tijd en vermindert de kosten die anders zouden worden besteed aan handmatige gegevensinvoer.

Al met al resulteert het gebruik van het EduLinQ portaal in kostenbesparingen op meerdere vlakken. Met de toch al lage kosten per leerling bespaart een school zo fors op de kosten die met het aanmelden gepaard gaan. Voor veel scholen een aantrekkelijk vooruitzicht.

Wil je hier meer over weten? Stuur ons dan een email op: [email protected] en we nemen contact met je op. Bellen mag ook: 053 – 20 30 404 (optie 2). We plannen dan samen een belafspraak of Teamssessie in.

EduLinQ is een initiatief van Brite

Let's Connect

Meer weten of vragen over EduLinQ? 

We horen graag van je!

Let's connect

Meer weten of vragen over EduLinQ? We horen graag van je!

Met één wachtwoord inloggen in heel veel schoolsystemen.

Download nu de brochure