fbpx

Dé Identity management tool voor het VO onderwijs

MS Teams- lesgroepen_koppelen_digitaal-onderwijs_v2

Gratis EduLinQ - MS Teams licentie voor VO scholen

EduLinQ / MS teams 

Hulp voor scholen bij lesgeven op afstand

Brite stelt per direct de EdulinQ – MS Teams koppeling voor Magister en Somtoday tijdelijk gratis beschikbaar voor alle VO scholen, zodat docenten toch effectief les kunnen geven!

Als docent kun je zo vlot en robuust digitale lessen verzorgen met MS Teams.

Dit aanbod geldt gedurende de gehele periode dat leerlingen niet in de school lessen kunnen volgen, danwel tot het einde van dit studiejaar.

MS Teams inzetten voor online lesgeven

Het zijn bijzondere dagen. Vandaag is de wereld ineens anders dan gisteren. We houden afstand en vergaderen doen we digitaal met videoconferencing en met eigen koffie. 

Als docent moet je ineens omschakelen. Over internet je lessen aanbieden aan leerlingen die verplicht thuis moeten blijven. Hoe doe je dat? Dat is voor veel scholen experimenteren en we weten niet hoe lang het gaat duren…

Het leeuwendeel van de scholen overweegt om hiervoor Microsoft Teams te gebruiken. Een krachtig stuk gereedschap binnen Office 365 om al je lessen in voor te bereiden, via een video / camera content te delen of om samen door een les te scrollen, etc.

Leerlingen toevoegen aan je digitale les  

Om er vlot en lekker mee te werken moet je voor elke les en klas een hele groep leerlingen toevoegen aan je digitale les. Geef je aan verschillende klassen les, dan moet je flinke aantallen leerlingen uit een klas opzoeken en handmatig toevoegen aan je MS Team sessie. Dat betekent leerlingen opzoeken in je school-administratie (LAS) en ze via hun schoolaccount handmatig toevoegen aan die bewuste les.

Dat is omslachtig en met alle risico’s dat er fouten ontstaan. Dit soort repeterend werk helpt niet bij je motivatie om digitaal je handen uit de mouwen te steken. 

Klasgroepen uit Magister en Somtoday koppelen aan MS Teams

Veel VO scholen maken al gebruik van de door Brite ontwikkelde ‘EduLinQ Identity Management tool’ die bronbestanden als Magister en Somtoday koppelt aan educatieve volgsystemen en je schoolnetwerk. 

We hebben nu ook een onderwijs module ontwikkeld die Sharepoint (en educatieve Portals zoals die van Speyk etc.) koppelt, maar die ook o.m. KLASGROEPEN uit Magister en Somtoday kan koppelen aan MS Teams!

Hoe werkt dit? 

Als docent selecteer je bijv. klas A1b. EduLinQ weet via Magister / Somtoday wie daar actief lid van zijn en deze leerlingen zijn vervolgens in één handeling in MS Teams te gebruiken. Dit maakt het werken met Teams direct een heel stuk fijner en functioneel. 

Wil je met MS Teams aan de slag in je school, dan kun je met deze tool veel (onnodig) repeterend administratief werk besparen binnen je onderwijs. Zo wordt digitaal lesgeven een stuk prettiger om in te zetten en kun je je concentreren op de inhoud van je les i.p.v. de vorm. 

Tijdelijk ‘EduLinQ – MS Teams module’ opengesteld voor alle VO scholen in Nederland!  

Tijdens de corona maatregelen stellen wij deze educatieve beschikbaar voor het Nederlands onderwijs. Dus ook scholen die nog geen actieve klant zijn bij Brite, kunnen toch deze krachtige tool gaan gebruiken. Normaliter is de MS Teams koppeling een (sub)module, van het uitgebreidere ‘EdulinQ Identity systeem’ voor het onderwijs. 

Tijdelijk stellen we de MS Teams module als cloudversie beschikbaar en hoef je voor deze actie niet te investeren in hardware of eigen servers. Dat maakt de uitrol vlot mogelijk en de kosten laag. 

Licenties en software gratis beschikbaar

De licenties en software stellen we geheel gratis ter beschikking. In deze betaal je alleen de (Microsoft) Hosting en wat werkzaamheden om de MS Teams koppeling te realiseren voor je school.  

Kan elke school de MS Teams module zomaar toepassen?

Ja, mits je er voor hebt gezorgd dat de inlognaam in de schooladministratie (Magister of SOM) gelijk is aan de inlognaam die je gebruikt in MS Office 365. 

In die situatie kan EdulinQ de relatie leggen met je MS Teams inlognaam (e-mail naam) en je functie in de schooladministratie koppelen (bijv. lidmaatschap van een klasgroep). 

Heb je een leerlingnummer in de administratie als inlognaam en een [email protected] in je Office 365 mail omgeving? Dan loopt dit niet synchroon en is het niet (zomaar) toe te passen. 

EduLinQ – MS Teams module

Snel aan de slag met MS Teams?

Meer informatie of direct onze hulp inschakelen? Laat hieronder je gegevens achter óf bel direct met Brite op T. 053 – 20 30 404.

Dan zorgen wij dat onze educatieve identity specialisten direct contact met je opnemen en de mogelijkheden en uitvoer met je doornemen. 

Wees er op tijd bij dan kunnen we je snel op weg helpen.  

ms-teams-hulp_ict-afdeling-klasgroepen_v2

Let's Connect

Meer weten of vragen over EduLinQ? 

We horen graag van je!

Let's connect

Meer weten of vragen over EduLinQ? We horen graag van je!

Met één wachtwoord inloggen in heel veel schoolsystemen.

Download nu de brochure

Wij maken gebruik van cookies om onze website en service te optimaliseren. Lees meer.